Please use Portrait Orientation
0

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. To find out more about the cookies we use, see our Privacy Policy. By staying at our site we understand that you accept this policy.

Close Close Close

GUS-TRANS bestaat 10 jaar

23.09.2019

10 jaar GUS-TRANS

Deze maand bestaat GUS-TRANS 10 jaar en daar willen we toch kort bij stil staan. We zijn de afgelopen 10 jaar dagelijks onderweg geweest, waardoor we kennis hebben mogen maken met fantastische landen en prachtige culturen. We hebben veel nieuwe mensen mogen ontmoeten en hebben bovenal geweldige ervaringen opgedaan. In deze blog nemen we je mee naar hoe het allemaal begon, kijken we trots naar waar we nu staan ​​en blikken we vooruit op wat de toekomst ons te bieden heeft.

Hoe het allemaal begon
GUS-TRANS werd in augustus 2009 opgericht door John Cornelissen en Alexander Wagner. Als logisch gevolg van hun eerste werkzaamheden begonnen zij een expeditiebedrijf, gespecialiseerd in transport van en naar Rusland en andere GOS landen. In een zoektocht naar een passende naam wilde we graag een korte en krachtige naam, waardoor in een keer duidelijk is wat wij als bedrijf doen. Nu ligt de betekenis van 'trans' natuurlijk voor de hand, maar heeft 'GUS' mogelijk iets meer uitleg nodig.

'GUS' is een afkorting van Gemeinschaft Unabhängiger Staaten, de Duitse benaming voor het Gemenebest van Onafhankelijke Staten. Een verband van ex-Sovjetstaten dat ontstond na de val van de Sovjet Unie in december 1991. Samen met nog een aantal andere landen, zijn de leden van het GOS de belangrijkste betalingen van GUS-TRANS.

GUS-TRANS is gevestigd in Oberhausen, Duitsland. De reden dat het bedrijf zich heeft gevestigd in het gebouw van het Ruhrgebied is simpel: Het is de gulden middenweg tussen de woonplaatsen van John en Alexander. John woont in de regio Arnhem. Alexander komt uit de buurt van Köln. Hoewel het voor beide helaas een lange reistijd betekent, hebben zij tot op de dag van vandaag geen spijt gehad van hun keuze.

GUS-TRANS bestaat 1 jaar GUS-TRANS bestaat 1 jaar

Waarom GUS-TRANS?

Plan is niet echt een concreet plan was, is GUS-TRANS ontstaan ​​met het idee om dingen bewust anders te doen dan ander. "Ik wilde graag doorgaan met de klanten die ik al kende uit eerdere werkzaamheden en merkte dat er behoefte was aan een extra stukje klantenbinding en flexibiliteit. "Daarom heb ik hen gepubliceerd gepolst en toen wij aangekondigd voor ons zelf begonnen, verkregen wij van een aantal direct het vertrouwen." Een deel van deze klanten zijn nu nog altijd aan ons verbonden. 

We vinden het bij GUS-TRANS erg belangrijk dat de klant ons vertrouwd. Als wij afspraken maken met de klant, dan moeten wij deze simpeleweg nakomen. 'Dit heb ik bij veel van onze behandelde verkeerd zien gaan.'

Hoe zijn we gekomen waar we nu staan
'Veel en vooral ook heel hard werken. Als je een bedrijf start moet je je realiseert dat er heel veel tijd en werk in gaat zitten. Je kan in principe 60 tot 80 uur per week werken. Er is altijd wel iets te doen aldus John. Bij GUS-TRANS willen we er altijd voor onze klant zijn. Dat gaat helaas ook wel eens ten koste van ons privéleven. Soms lopen dingen nou eenmaal anders dan gepland, maar wanneer we er ook op die momenten voor de klant zijn, creëren we daar een hoop goodwill mee.

Een belangrijke factor die GUS-TRANS heeft gebracht tot waar we nu staan, is onze ervaring. De ervaring die we de afgelopen 20 jaar hebben opgebouwd, gebruiken wij altijd ten behoeve van de klant.

Als een klant voor het eerst zaken doet met Rusland, dan loopt ze al snel tegen een aantal belangrijke zaken aan. Ze krijgen te maken met de douane, grenzen en de vereiste documenten. Niet alleen voor het land van bestemming, maar ook voor alle doorvoerlanden. We begeleiden de klant vanaf het begin af aan en door onze kennis hier te gebruiken kunnen we op voorhand veel van zijn probmen tackelen. Door de jaren heen het vertrouwen van de klant gewonnen.

Naast het delen van onze kennis en ervaring, heeft ook onze flexibiliteit ervoor gezorgd dat wij staan ​​waar we nu staan. We denken altijd mee met de klant en zoeken steeds weer naar de beste passende oplossing. Kwaliteit qua route, als qua prijs.

Bijzondere ervaringen
De afgelopen 10 jaar hebben we bijzondere ervaringen opgedaan tijdens ritten naar Rusland en het GOS Een mooi voorbeeld hiervan is een transport naar Oekraïne.

In 2012 vond in Oekraïne het Europees Kampioenschap Voetbal plaats. GUS-TRANS leverde aangekondigd groot project met delen voor de stadions in Charkov, Donetsk, Kiev en Lviv en voorgestelde hebben we dit EK van een hele andere kant gezien. Vooral voor John, als groot voetballiefhebber, was dit een erg leuke ervaring en was het bijzonder om hier deel van uit te mogen maken.

Levering aan het Europees Kampioenschap voetbal 2012 in Oekraïne Levering aan het Europees Kampioenschap voetbal 2012 in Oekraïne

Misschien wel de mooiste ervaring was echter een transport naar Mongolië. Dit project vond 3 jaar na de oprichting van GUS-TRANS plaats en heeft ons destijds enorm veel geleerd. Het transport liep door gebieden waar nauwelijks wegen waren, maar ondanks enkele obstakels hebben we dit project met succes en op het gewenste moment geleverd.

Mongolië 2011 Mongolië 2011

Toekomstbeeld
Het logistieke proces zal in de toekomst steeds moeilijker worden door politieke zaken. Steeds vaker zullen we moeten kijken naar ‘Wat mag er wel, en wat mag niet’. Een trend die zich eigenlijk al veel langer voordoet. In het verleden was Iran bijvoorbeeld nog een van onze bestemmingen. Tegenwoordig is dat, mede door Amerikaanse sancties, bijna een verboden woord geworden. Het gevolg hiervan is dat wij de landen die we bedienen steeds meer moeten spreiden. Dit zal echter geen invloed hebben onze manier van werken. Het delen van onze kennis en ervaring blijft centraal staan in onze werkzaamheden en we zullen nog flexibeler moet zijn.

Het zwaartepunt van onze werkzaamheden blijft vooralsnog bij Rusland en het G.O.S., maar er zullen ook bestemmingen bij komen. We moeten kijken naar waar veel projecten zijn. Er wordt bijvoorbeeld veel geïnvesteerd in Rusland, maar er liggen ook kansen in Oezbekistan. Hier wordt veel energie wordt gestoken in de land- en kassenbouw. In personeel zullen wij niet veel groeien. We willen de lijnen kort houden en onze klanten direct te woord staan. Ze moeten hun verhaal niet meerdere keren hoeven te vertellen aan een contactpersoon, voordat er actie wordt ondernomen.Daarbij is de markt er ook niet voor om hier met 30 à 40 man te zitten. We willen onze expertise behouden, dus de behoefte aan meer personeel is er niet. We zitten hier met een vaste groep mensen, die hier al 7 tot 10 jaar werken. Zij kennen de behoefte van de klant, kennen onze werkwijze en weten wat GUS-TRANS wil uitstralen. 
Als we goed om ons heen blijven kijken en ons verdiepen in de kansen die zich voordoen. We dezelfde kwaliteit blijven leveren, als dat men van ons gewend is. Dan kunnen wij eenzelfde 10 jaar kan hebben, als dat we de afgelopen 10 jaar hebben gehad.

Al 10 jaar lang het gezicht van GUS-TRANS Al 10 jaar lang het gezicht van GUS-TRANS

Dankwoord
Dat GUS-TRANS inmiddels 10 jaar bestaat, hebben wij te danken aan alle betrokkenen. Zonder hen zouden we de geweldige ervaringen die wij in de afgelopen 10 jaar hebben mogen opdoen, nooit hebben kunnen realiseren. Hiervoor willen wij dan ook iedereen heel erg bedanken. 

Allereerst natuurlijk al onze klanten. Zonder hen hebben wij geen bestaansrecht. Zij hebben ons het vertrouwen doorgegeven en ons door de jaren heen hun opdrachten gegund. 
Ook willen wij graag al onze (ex) medewerkers bedanken. Zij hebben onze positieve uitstraling doorgeven aan de klant en daarmee onze projecten mede mogelijk gemaakt. Tot slot willen wij al onze partners in Duitsland, Rusland, Wit-Rusland, Polen en een aantal andere landen bedanken. Ons partnernetwerk heeft het mogelijk gemaakt om snel te anticiperen tijdens ieder project en u de service te bieden die u van ons verwacht.

Met vriendelijke groet,

John Cornelissen en Alexander Wagner en het team van GUS-TRANS

Alle nieuws Alle nieuws Alle nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Neem contact met ons op+49 208 782 22 930